Dječji vrtić Kuzmica

Naziv projekta: Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Kuzmici
Nositelj projekta: Grad Pleternica
Fond iz kojega su osigurana sredstva: Europski fond za ruralni razvoj; tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Vrijednost projekta: 9.349.753,75 kuna sa PDV-om
Trajanje projekta: 18 mjeseci
Mjesto ulaganja: Požeško—slavonska županija, Grad Pleternica, naselje Kuzmica

Opis projekta: Na području Grada Pleternice, osim što se konstantno povećava broj novorođene djece, raste potražnja za upisom u dječji vrtić iz razloga jer su roditelji sve osvješteniji o važnosti predškolskog odgoja za razvoj i socijalizaciju djece. Budući da je trenutni kapacitet dječjeg vrtića od 250 djece gotovo u potpunosti popunjen Grad Pleternica kreće u izgradnju novoga dječjeg vrtića u naselju Kuzmica. Ovim ulaganjem utječe se na poboljšanje životnih uvjeta u ruralnoj sredini kao što je područje Grada Pleternice jer omogućuje mladim obiteljima upis njihove djece u ustanovu za odgoj i čuvanje predškolske djece. S druge strane projekt doprinosi atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti.

Cilj projekta: izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u naselju Kuzmica površine od 600 m² sa 4 odgojnoobrazovne skupine u funkciji podružnice Dječjeg vrtića Tratinčica, Pleternica.

Očekivani rezultati provedbe projekta su:
– izgrađen i opremljen dječji vrtić građevinske bruto površine 600m² te stavljen u funkciju
– roditeljima omogućen upis djece u 4 odgojno-obrazovne skupine
– djeci pružen adekvatan predškolski odgoj
– roditeljima se, ukoliko su nezaposleni, otvara mogućnost pronalaska posla

 

 

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se