Radovi na Dječjem vrtiću u Kuzmici u punom jeku: „Zahvaljujući povoljnijim vremenskim uvjetima naziremo vizure građevine“

Evidentno je kako vremenske prilike tekuće godine nisu pogodovale brojnim gradilištima u Gradu Pleternici i okolnim naseljima, no dolaskom dugo očekivanog lijepog vremena, tempo radova postaje ohrabrujuć. Ubrzano je izvođenje radova i u Kuzmici gdje je u tijeku zahvat područnog vrtića za kojeg je kamen temeljac postavljen krajem godine u prigodi Dana Grada.

– Nažalost, 2023. je bila iznadprosječno kišna godina čime je usporena željena dinamika radova. Zahvaljujući vremenu koje nam konačno ide u korist, krećemo nazirati vizure zgrade Dječjeg vrtića u Kuzmici, što znači da smo korak bliže cilju da svako dijete u Gradu Pleternici ima svoje mjesto u vrtiću – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice prilikom obilaska gradilišta u Kuzmici.

Vrijednost navedene investicije, čiji je nositelj Grad Pleternica, iznosi nešto manje od 1,2 milijuna eura i predstavlja prvu decentraliziranu ustanovu Grada Pleternice.

– Izgradnjom decentralizirane zgrade vrtića želimo potaknuti ravnomjeran razvoj svih naših naselja na kojemu kontinuirano radimo, a uz to stvoriti i dodatan benefit za sve one roditelje zaposlene u Požegi i drugim gradovima županije.  S ovakvim pristupom nastavljamo i dalje te ćemo iskoristiti prilike novih natječaja za daljnju decentralizaciju usluga za naše najmlađe – zaključila je Šarić.

Dječji vrtić u Kuzmici financiran je bespovratnim sredstvima Europske unije, u okviru Mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.”

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se