Predstava “Zuboland”

Djeca vrtićkih skupina posjetila su 10. veljače 2023. godine Interpretacijski centar Terra Panonica i pogledala poučnu predstavu "Zuboland" o važnosti higijene i pranja zubi u izvedbi Gradskog kazališta Požega.

Uz jednako uzbuđenje s kojim su čekali polazak na predstavu, djeca naših vrtićkih skupina pričala su o predstavi nakon povratka u vrtić.
Kroz predstavu i poučnu pjesmicu o načinu na koji se peru zubi (gore – dolje – desno – lijevo – kružni pokreti), ostvarene su zadaće razvijanja svijesti djece o važnosti higijene zuba te  sposobnosti brige o čistoći vlastitih zuba.

Dorijan je sedmogodišnji dječak koji jako voli jesti sladoled, slatkiše i grickalice. Baš kao i većina djece. Ali ono što nikako ne voli, to je redovito prati zube nakon obroka. To je savršena prilika za dvije malene bakterije, Dodu i Dadu, da napadnu Dorijanove zubiće i naprave mu karijes na zubima. Dado je iskusna bakterija koji već dugi niz godina radi u Zubolandu, u odjelu Kvaritelja zuba. Specijalizirao se za dječje zube jer kako kaže, tako su maleni i slatki da im je teško odoljeti. Suprotnost njemu je Dodo, bakterija koja prvi put dobije zadatak pokvariti neki zub. Ne zna baš ništa o zubima, kakvi zube postoje, koliko ih ima, što je to caklina, što je to karijes, kako nastaje…

 

 

 

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content