Novosti

Tjedan dobrih djela

Ovaj tjedan obilježavamo Tjedan dobrih djela, stoga smo u tjedan ušli s porukama dobrih želja za ljepši dan koje su poželjela djeca našeg vrtića!

Pročitaj više

Sadnja jagoda

Naš vrtić partner je na projektu „Slatki zalogaj“ koji provodi Udruga Mladi za mlade Pleternice te smo u sklopu projekta posadili jagode u naš novi mali vrt.

Pročitaj više

Predstava Tonka će sutra

Djeca ih vrtićkih skupina pogledala su u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, predstavu Tonka će sutra. Zbog lošeg vremena, do Interpretacijskog centra Terra Panonica od vrtića nas je odvezao autobus. Djeca su bila oduševljena iskustvom vožnje u velikom autobusu, a sama predstava im je bila veoma zanimljiva i zabavna.

Pročitaj više

Danas smo obilježili Svjetski dan Downova sindroma!

Downov sindrom uzrokuje višak jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri svake stanice tijela. Kromosomi dolaze u paru i u svakoj se stanici nalaze 23 para kromosoma, sveukupno 46 kromosoma. Jedan kromosom u paru potječe od majke, a drugi od oca. Uzrok Downova sindroma je pojava trećeg kromosoma, odnosno dijela kromosoma, na 21. paru kromosoma. Stoga se Downov sindrom naziva i Trisomija 21. Ujedno je to i razlog zašto se Svjetski dan Downova sindroma svake godine obilježava 21.3.

Pročitaj više

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se