Međunarodni dan tjelesne aktivnosti – Dan kretanja za zdravlje

Na Trgu bećarca provedene su aktivnosti „GIBAJ SE I IGRAJ SE“ u svrhu promocije i podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Svjetska zdravstvena organizacija promiče zdrave stilove života i  navodi redovnu tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih preduvjeta dobrog zdravlja. U tu je svrhu 2003. godine pokrenula inicijativu da se oko 10. svibnja na nacionalnim razinama provode aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost. Taj dan poznat je kao Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Dan kretanja za zdravlje, a odnosi se na provođenje tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta bez obzira na sadržaj, mjesto i vrijeme izvođenja te predstavlja izvrstan način povezivanja pojedinaca, zajednica i naroda u promicanju zdravlja i dobrobiti zdravih stilova života.

Povodom toga, na središnjem trgu našega grada provedene su aktivnosti zajedničkog naziva „GIBAJ SE I IGRAJ SE“ u svrhu promocije i podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti za naše zdravlje, a osobito za zdravlje naše djece, jer u njihovoj dobi tjelesna aktivnost znatno utječe i pozitivno doprinosi njihovu rastu i razvoju, kako fizičkom tako i psihičkom.

Aktivnosti su kreirane za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a uključuju prirodne oblike kretanja formirane u obliku poligona. Uz to, djeca su se mogla okušati u raznim sportovima (košarci, gimnastici, nogometu, potezanju konopa, vrtku i u mnogim drugim).

Osvijestimo se, pokrenimo se i budimo zdravi i sretni u svome tijelu!

 

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se