Kratki pregled prvog dijela pedagoške godine 2022./2023.

Pedagoška godina 2022./2023. započela je prije samo tri i pol mjeseca, a dječji vrtić "Tratinčica" Pleternica sudjelovao je u mnogobrojnim događanjima.

Pedagošku godinu 2022./2023. započeli smo 1. rujna 2022. godine s 240 djece. U 7 vrtićkih odgojno-obrazovnih skupina od 3 do 7 godina upisano je 175 djece, a u 4 jasličke odgojno-obrazovne skupine od 1 do 3 godine upisano je 65 djece.
Program predškole pohađa 57 djece koji su upisani u redoviti cjelodnevni program našeg vrtića te 35 djece koji ne pohađaju vrtić, sveukupno 92 djece.

 

DJEČJI TJEDAN

1. listopada 2022. godine
Djeca koja pohađaju dječji vrtić “Tratinčica” Pleternica pripremila su radove za izložbu dječjih likovnih radova koji su bili izloženi u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica tijekom Dječjeg tjedna te su bili na otvorenju izložbe.


3. listopada 2022. godine
Dječji tjedan otvoren je na Trgu bećarca u Pleternici 3. listopada 2022. godine gdje su djecu pozdravile gradonačelnica Pleternice, gđa. Marija Šarić, Marta Gabrek, „mala gradonačelnica“ Pleternice u ime Dječjeg gradskog vijeća, direktorica Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović i predsjednik Društva naša djeca Tomislav Banožić, a potom su svi zajedno pogledali predstavu „Tunja“ inspiriranu pjesmicom Grigora Viteza „Kako živi Antuntun“.5. listopada 2022. godine
Predškolci koji pohađaju naš vrtić posjetili su Gradsku tržnicu te su kušali voćne namaze i glasovali za najbolji voćni namaz. Od 16 uzoraka pristiglih na natjecanje, najviše glasova djece dobio je džem od jagoda Ljubice Aračić.

Druženje s roditeljima i djecom održano je u dvorištu dječjeg vrtića, a tom su prigodom postavljeni razni poligoni s aktivnostima u kojima su s djecom sudjelovali i roditelji.

Za kraj Dječjeg tjedna, dječji vrtić “Tratinčica” Pleternica predstavio je „Vrtićku himnu“ na koncertu u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

 

12. listopada 2022.
Održana je zanimljiva i kreativna jesenska edukativna radionica na Gradskoj tržnici Pleternica.

 

17. listopada 2022.
Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održan je blagoslov kruha u prostorima dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Pleternici.

 

29. listopada 2022.
Odgojiteljice su sudjelovale na Jesenskom sajmu na Gradskoj tržnici Pleternica.


 

14. studenog 2022. godine
Povodom Međunarodnog dana djeteta predškolci dječjeg vrtića sudjelovali su na kreativnoj radionici u Interpretacijskom centru Terra Panonici.

 

14. studenog 2022. godine otvorena je nova jaslička skupina u dječjem vrtiću „Tratinčica“ Pleternica – Žabice.

 

17. studenog 2022. godine
Djeca koja pohađaju dječji vrtić zapalila su lampione ispred vrtića povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


 

29. studenog 2022. godine potpisan je ugovor za područni vrtić u Kuzmici.


 

Djelatnici dječjeg vrtića osmislili su i izveli predstavu „Uspavani Sveti Nikola“:

  • za djecu koja pohađaju dječji vrtić 1. prosinca 2022. godine
  • za djecu djelatnika Grada Pleternice 2. prosinca 2022. godine
  • za svu ostalu zainteresiranu djecu 4. prosinca 2022. godine

Djelatnici koji su sudjelovali u izvedbi predstave: Anita Dvorski, Nikolina Galić, Nikica Gjurić, Valentina Malenica, Đurđica Marjanović; uz tehničku podršku Mirte Crndić Čiček.

 

4. prosinca 2022. godine
Djeca našeg vrtića zapalila su drugu adventsku svijeću, svijeću mira, u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

 

6. prosinca 2022. godine dobili smo Godišnju nagradu Grada Pleternice


Istog je dana, 6. prosinca 2022. godine, položen kamen temeljac za područni vrtić u Kuzmici.

Portal Tratinčica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se